Over huib

Huib Broekhuis (1970) is al meer dan 15 jaar actief als ondernemer en heeft in zijn loopbaan en leven steeds meer de weg gevonden naar meer balans tussen purpose en profit. Een weg die ervoor zorgt dat mensen en bedrijven zich meer en meer gaan richten op wat echt belangrijk is, waar ze gelukkig van worden, waar waarde wordt toegevoegd, waar ze energie van krijgen en waar ze werkelijk voor staan.

Meer over Huib

Die weg is niet altijd gemakkelijk omdat veel mensen in het (bedrijfs)leven geconditioneerd zijn door het MBA denken waar systemen, processen, structuren, kpi’s en cijfers centraal staan met uiteindelijk maar een doel: (meer) winst maken. Die manier van denken heeft volgens Huib zijn beste tijd gehad omdat er veel negatieve effecten uit voortkomen.

Dat bracht hem op het spoor om te zoeken naar een alternatief waar de balans ontstaat tussen purpose en profit, hoofd en hart, hard en zacht, yin en yang, plezier en prestaties. Hoe dat volgens hem werkt en welke reis hij daar zelf als mens en als ondernemer in heeft gemaakt, heeft hij vertaald in zijn boek Beyond MBA. Hij deelt op een open en soms humoristische wijze zijn inzichten, ervaringen, fouten en successen in de hoop lezers tot denken aan te zetten en ook een actieve rol te spelen in het bijdragen aan een betere wereld.

Als directeur eigenaar van VDS Training Consultants kent hij de hobbels die je tegenkomt in de zoektocht naar een op purpose gericht leven en het transitieproces richting een purpose gedreven organisatie. Hij weet dat zo’n proces gaat met vallen en opstaan, maar gelooft heilig in het resultaat.

Huib is daarnaast oprichter van Go Beyond MBA, een beweging waarbij inmiddels meer dan 1000 leiders zijn aangesloten. Tevens is hij mede oprichter van de Change Club, een coöperatie van ondernemers die tijd, ervaring, netwerk en geld steken in wereld verbeterende initiatieven en bedrijven.